Zeytinyağının gizemi çözüldü

İngiliz Kalp Birliği ve King’s College London tarafından yapılan bir araştırma zeytinyağının, kan basıncını düşürmeyi nasıl başardığını ortaya koydu.




Araştırmada, zeytinyağı ve sebzenin birlikte tüketildiği 
zamanlarda tansiyonu düşüren nitro asidik yağ üretimi sağladığı ortaya çıktı. Akdeniz diyetinin sağlıklı oluşunun altında bu sebebin yattığı belirtildi.
Yağ açısından zengin olan Akdeniz beslenme tarzının vücuda zarar vermemesinin sebebi olarak beraberinde tüketilen yeşil sebze ve lifli gıdalar gösteriliyor. Nitrat açısından zengin ıspanak, kereviz ve havuç, zeytinyağının avokado, kabuklu yemiş gibi nitritlerle tüketildiği zaman kan basıncının düşmesi için midede uygun ortamı oluşturuyor.

Hapı geliştirilecek

Araştırmaya katılan Profesör Philip Eaton, “Çalışmamızın sonuçları saf zeytinyağı ve kabuklu yemiş tüketimi açısından zengin Akdeniz tipi beslenmenin yararlarını tekrar ortaya koydu. Bu tarz beslenerek; felç, kalp yetmezliği ve kalp krizi gibi kardiyovasküler rahatsızlıklara yakalanma riski düşürülebilir” dedi.

Çalışmaya katkı sağlayan bir Amerikan araştırmacı ise nitro asidik yağ içeren hap üretimi üzerinde çalıştığı belirtildi. 

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.