Sema Yazar Gençlik Vakfı Bursu

Sema Yazar Gençlik Vakfı Bursu Başvurusu 2014

Sema Yazar Gençlik Vakfı Bursu başvuruları 1 Ekim’de son buluyor.

Yüksek Öğrenim Bursları

Bugüne kadar 500′ün üstünde yüksek öğrenim öğrencisine burs verilmiştir. Bu öğrencilerin bir kısmı doktora yapmak üzere yurt dışı eğitim kurumlarına gönderilmiştir. Bu mevcuda her yıl kontenjanımız ölçüsünde öğrenci ilave edilmektedir. Ayrıca alanında staj yapması gerekenlere staj olanakları sağlanmakta, maddi ve manevi yardım esirgenmemektedir.

Yüksek Öğrenim Bursları Başvuru Şartları

Vakıf olarak her yıl üniversiteyi yeni kazanmış öğrencilere katkıda bulunmak amacıyla karşılıksız burs verilmektedir. Bursların devamlılığı başarılı olma koşuluna bağlıdır. Vakıf öğrencilerinin başka bir kuruluştan burs ve yardım almaması gerekmektedir. Ayrıca ara sınıf öğrencileri ve özel üniversite öğrencilerine burs verilmemektedir. Burs başvurusunda bulunmak isteyen öğrencilerin aşağıda yer alan formu doldurup ekim ayı içinde müracaat etmesi gerekmektedir. Müracaatlar şahsen başvuru veya posta yolu ile yapılmaktadır. Burs talebi kabul edilenler mülakata çağırılmaktadır.
sema yazar vakfı bursu 2014

Başarı Bursları

Vakfımız her öğretim yılında üniversite öğrencilerine Başarı  Bursu vermektedir. Burs verilecek öğrencilerin başarı durumu yanısıra  ihtiyacı da gözönüne alınmaktadır. Burs faaliyeti tüm Türkiye dahilinde hizmet vermektedir. Ayrıca BİLİM ADAMI yetiştirmek üzere Tübitak ile koordineli başarı bursu, yurtdışına, dil eğitimi, master, doktora eğitimi için gidecek başarılı öğrencilerimize de burs verilmektedir.

Özel Burs Programı

Vakfımıza, özel burs programlarımızda kullanılmak üzere bağışta bulunabileceğiniz gibi kendi adınıza bir burs programıda oluşturabilirsiniz.

Yurt Dışı Bilimsel Destek Burs Şartları

Doktora ve doçentlik çalışmaları yapmakta olan Genç Akademisyenlere; yurt dışındaki üniversitelerden kabul alarak bilimsel çalışma yapacaklara, kısmi maddi destek verilecektir.
Ayrıca yurtdışında, araştırma yapacaklar, uluslararası sempozyum ve seminerlere katılacaklar da bu destekten faydalanacaklardır.

Destek süresi azami 3 aydır.

I) BAŞVURU BELGELERİ
1- Özgeçmiş.
2- Nüfus cüzdanı fotokopisi.
3- Resmi kurum doktorlarından alınmış sağlık raporu.
4- Adli sicil kaydı.

II) BURS ŞARTLARI
1- T.C. vatandaşı olmak.
2- Adayların yurtdışındaki üniversitelerin birisinden bilimsel çalışma, kongre, sempozyum ve eğitim semineri çalışmalarından en az birisi için kabul veya davet belgesi almış olmak.

Sema Yazar Gençlik Vakfı Burs Başvurusu ve Detaylar için Tıklayın!

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.