Gelibolu Vakfı Burs Başvurusu

Gelibolu Vakfı 2014-2015 eğitim öğretim yılında öğrencilere burs imkanı sunuyor. Burs Başvuruları 02 Eylül-20 Eylül Tarihleri Arasında Yapılmaktadır.

Başvuru Sırasında Dikkat Edilecek Hususlar

www.geliboluvakfi.org.tr/burs.pdf adresinden indirilerek doldurulan başvuru formundaki bilgi ve beyanlar doğru kabul edilerek değerlendirmeye alınmaktadır. Ancak başvuru yapan öğrenciye burs verilmesi uygun görüldüğü takdirde, bu bilgi ve beyanları doğrulayacak belgeler istenecektir. Bu belgeler öğrencilerin formda bildirmiş oldukları iletişim bilgilerine sms olarak gönderilecektir. Belirtilen süre içerisinde bu belgeleri getirmeyen ya da getirdiği belgeler ile beyanları arasında fark olduğu görülen öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Beyanlarının doğru olmadığının tespit edilmesi halinde öğrencilerin burs hakkı iptal edilecektir.

Önemli Uyarılar


  • Müracaatınızı yaparken her alanı dikkatlice inceleyiniz.
  • Hatalı, eksik bildirim, gerçeğe aykırı beyan; burs almanızı engeller.
  • Kimliğiniz ile ilgili bilgileri, mutlaka nüfus cüzdanınıza bakarak cevaplayınız.
  • Evli iseniz ve eşiniz çalışıyor ise aylık net gelirini tam ve doğru olarak yazınız.
  • Değerlendirme sonuçları başvuru formunuzda bildirdiğiniz cep telefonu numaranıza SMS olarak ya da başvuru formunuzda bildirdiğiniz mail adresinize mail olarak gönderilmektedir.
  • Eksiksiz doldurduğunuz “Burs Başvuru Formu”nu 1 Adet fotoğrafla birlikte 20 Eylül 2014 tarihi mesai bitimine kadar Gelibolu Vakıfbank Şubesi karşısı-Bizim İletişim’e teslim etmeniz gerekmektedir.

gelibolu burs başvurusu
Burs Başvurularıyla İlgili Bilgi Almak İçin;
e-mail: bilgi@geliboluvakfi.org.tr

Burs Başvuruları

Burstan yararlanmak isteyen öğrenciler www.geliboluvakfi.org.tr/burs.pdf web sayfası üzerindeki “Başvuru Formunu” yazdırarak dolduracaklardır. Burs komisyonu tarafından ön başvuruların değerlendirilmesi sonucu uygun bulunan adaylardan talep edilecek evrakların ilan edilecek süreye kadar vakfımıza iletilmesi gerekmektedir.

Gelibolu Vakfına burs başvurusunda bulunan her aday ailesinin ve kendisinin gelir durumunu eksiksiz bir şekilde beyan eder. Vakıf, gerekli gördüğü takdirde başvuru formunda beyan edilen hususların doğruluğunu her zaman araştırabilir, yanlış beyanda bulunulduğu tespit edilirse burs ödemesi kesilebilir veya o zamana kadar ödenen burslar geri alınabilir.

Burslardan Faydalanacak Öğrencide Aranacak Kriterler


  • Burs Başvurusunda bulunan öğrenciler kontenjan açısından sıralamasında aşağıdaki kriterler öncelik sebebi olacaktır.
  • Maddi desteğe ihtiyacı olmak ve bu durumunu belgelendirmek,
  • Başarılı olanlar, olmayanlara göre
  • Fakülteler, yüksekokullara göre
  • Gelibolu’lu olanlar, olmayanlara göre
  • Yetim ya da öksüz olanlar, diğerlerine
  • Kız öğrenciler, erkek öğrencilere göre öncelik hakkın hakkına sahiptirler.


Burs Verilecek Kişilerin Tespiti

Burs Komisyonu; Vakıf Yönetim Kurulu tarafından tespit edilecek, 2 Yönetim Kurulu Üyesi, 1 Mütevelli Heyet Üyesi, 1 Burs Proje Gönüllüsü, 1 Kamu Kurumu temsilcisinden oluşacaktır. Gelir düzeyi ve başarı kriterleri çerçevesinde Vakıf burslarının kimlere verileceği ile ilgili gerekli görmesi durumunda başvuran adaylarla mülakat yapabilir. Burs alma koşullarını sağlayan adaylar hakkında yapılacak değerlendirme sonuçlarına göre tespit edilecek aday listeleri Vakıf Yönetim Kurulu’na sunularak onaylanır.

Burs Süresi

Gelibolu Vakfı tarafından verilecek bursların süresi prensip olarak bir eğitim öğretim yılıdır. ( Yıllık dönem Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs ayları olmak üzere toplam 8 aydır)

Bursların Ödenmesi

Burslar öğrenciye belirlenen limitler çerçevesinde (2014-2015 eğitim yılı için belirlenen burs tutarı 8 ay boyunca aylık 150 Türk Lirasıdır.) banka üzerinden aylık ve nakit olarak ödenir. Burs ödemelerinin yapılabilmesi için istenen tüm belgelerin eksiksiz olarak teslim edilmesi gerekir.

Bursların Kesilmesi

Gelibolu Vakfı tarafından sağlanan burslar aşağıdaki hallerde kesilebilir.
Öğrencinin, devam etmekte olduğu öğretim kurumundan mezun olması.
Öğrencinin devam etmekte olan eğitimine ara vermesi veya yarıda bırakması.
Öğrencisi bulunduğu öğretim kurumunca, geçici veya sürekli okuldan uzaklaştırılma cezası alması veya gerek okulda gerekse okul dışında öğrencilik vasıflarına yakışmayan bir halinin tespit olunması ve hürriyeti bağlayıcı bir ceza veya ağır para cezasına mahkûm olması.
Öğrencinin, alttan ders bırakmak suretiyle kayıtlı olduğu bölümün normal öğrenim sürelerini aşması ve dönem uzatması.
Öğrencinin burs başvuru formunda gerçeğe aykırı bir beyanda bulunduğunun tespit edilmesi.
Başarı gösteremeyen veya bu başarısızlığı için sağlık, ailevi veya Burs Komisyonu’nca kabule şayan bir mazeretinin bulunmaması.
Eğitime engel olacak şekilde bir hastalığa yakalanması veya kaza geçirmesi.
Burs almaya başladıktan sonra maddi durumu iyileşen öğrenci durumu vakfa bildirir ve burs ödemesi kesilir.

Vicdani Yükümlülük

Öğrenimini tamamlayan her Gelibolu Vakfı burslusu, ileride en az kendisi gibi bir gencin yetişmesine katkıda bulunmayı görev sayar ve profesyonel iş hayatına atıldıktan sonra en az bir öğrenciye burs sağlamayı vicdani bir borç olarak kabul eder.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.