Atatürkçü Düşünce Derneği Bursu

BURS BAŞVURULARI:
Burstan yararlanmak isteyenler, Atatürkçü Düşünce Derneği Şubeleri’ne şahsen başvuruda bulunurlar. Başvuru, Öğrencinin devam edeceği okulun bulunduğu yerdeki Dernek Şubesine veya Genel Merkeze yapılır. Okulun bulunduğu yerde Dernek şubesi yok ise başvuru en yakın şubeye yapılır.

BAŞVURU ZAMANI:
Burs başvuruları; her yıl ;
a-Ortaöğretim öğrencileri için 15 Ağustos-15 Eylül
b- Yüksek Öğretim öğrencileri için 15 Eylül -15 Ekim tarihleri arasında yapılır.
Başvurular 15 Kasım’a kadar sonuçlandırılır.

BURS TUTARI VE SAYISI:
Başvurular tamamlandıktan sonra mevcut burs bütçesine göre burs verilecek öğrenci sayısı ve tutarı GYK veya Şube Yönetim Kurulu toplantısında belirlenir. Burs miktarı ve burs alacakların sayısı belirlenirken, yüksek burs tutarı yerine,100 TL’den az olmamak koşuluyla belirlenecek uygun miktarda daha fazla öğrenciye burs verilmesi esastır.

atatürkçü düşünce derneği bursuBURS ALABİLME KOŞULLARI:
Burs almak için başvuran öğrencilerinin aşağıda belirtilen koşulları taşıması gerekmektedir:
a) T.C. vatandaşı olmak,
b) Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı bir birey olmak,
c) Atatürkçü Düşünce Derneği üyesi olmak ya da Atatürkçü Düşünce Derneğinin en az bir üyesinin referansına sahip olmak,
d) Eğitim ihtiyaçlarının karşılanması açısından maddi desteğe ihtiyacı bulunmak,
e) Yurt içinde ortaöğretim kurumlarında okuyan veya iki veya dört yıl süreli örgün eğitim veren yüksek öğrenim kurumlarında öğrenim görmek veya lisans ya da yüksek lisans öğrencisi olmak,
f) Başarısını belgelemek,
Burs koşulları 9 ve 10. Madde uyarınca değerlendirilir.

DEĞERLENDİRME:
Madde 9- Burs Komisyonu aldığı başvuruları inceler ve bursun bağlanması konusunda aşağıdaki ölçütlere göre değerlendirme yapar:
(1) a) Babasının ve annesinin hayatta olup olmadığı,
b) Ailesinin gelir durumu,(Ailede birden fazla asgari ücretle çalışan aile bireyinin olmaması )
c) Ailesinde okuyan kardeş sayısı,
d) Ailesinin oturduğu yer, ( semt-mal sahibi-kiracı )
e) Öğrencinin ara sınıflardaki not durumunu gösterir belge.
f) Dernek çalışmalarınaolabilecek katılım ve katkısı,
g) Genel Merkez veya Şube Gençlik Kolu bünyesinde aktif çalışan üyelerden burs başvurusu yapan varsa, bu kişilere öncelik tanınır.(Ek-1 Başvuru Formu)
(2) Yukarıdaki ölçütlere ve Madde 8’de belirtilen burs alabilme koşullarına göre yapılan değerlendirme sonunda burs verilmesi uygun görülen adaylar Burs Komisyonu tarafından görüşmeye çağrılır.
(3) Bu görüşmede, burs başvurusu yapan öğrenci (Ek-2)’de yer alan Anket Formunu da doldurur. Varsa gençlik kolu sorumlusu da görüşmeye katılır. En az 3 burs komisyonu üyesinin katılımıyla yapılan bu görüşme sonucunda varılan kanaat (Ek-3 Görüşme Tutanağı) imza altına alınır.
(4) Bu Tutanağın, sureti ekleriyle birlikte Genel Merkeze gönderilir. Genel Merkezin (onayının) şubeye bildirimi üzerine burs işlerlik kazanır. Genel Merkez veya Şube, Yönetim Kurulu kararı ile burs ödemesine başlar.

BURS ALACAKLARDAN İSTENİLEN BELGELER:
Burs almaya hak kazanan öğrencilerden; aşağıdaki belgeleri bir hafta içerisinde temin etmeleri istenir. Bunlar:
a) Kimlik Fotokopisi
b) Öğrenci Belgesi
c) İkametgâh Belgesi- Eğitim döneminde ailesinin yanında kalmıyorsa kaldığı yerin ikametgah belgesi, (yurtta kalıyorsa yurt kimliğinin fotokopisi, öğrenci evinde kalıyorsa evin bulunduğu yerin ikametgâh belgesi)
d) Ailenin gelir durumunu gösteren belge (maaş bordrosu vb.)

BURS ÖDEMESİ:
Genel Merkez veya Şubelerde açılacak ayrı bir banka hesabında burs havuzu oluşturulur. Bütün burs kazanımları bu havuza aktarılır. Ödemeler, saymanlık tarafından hazırlanan banka talimatı ile yapılır. Ödemelere Kasım ayı itibariyle başlanır. Burs süresi öğrencinin başarısına bağlı olarak 1 öğrenim yılıdır. Genel Merkez veya Şube yönetiminin alacağı kararla gün tespit edilerek ödenir.

BURS ALANLARIN DURUMUNUN İZLENMESİ:
Öğrencinin:
$11) Her dönem sonunda not ortalamasının başarılı olması aranır.
$12) Bursun gelecek yıl devamı için, öğrencinin derslerinde başarı gösterip sınıfını geçmesi ve bununla ilgili belgeyi Şube Yönetim Kuruluna sunması gerekir. (Yüksek öğrenim için önceki dönemlerden üç ve daha çok dersi kalan öğrenciler, sınıfını geçmemiş gibi değerlendirilir.)
$13) Burs alanların durumunun izlenmesinden, yetiştirilmesinden ve yönlendirilmesinden Burs Komisyonu önerileriyle Genel Merkez veya şube yönetim kurulu sorumludur. Varsa Şube Gençlik Kolu, burs alanların dernek etkinliklerine, Gençlik Kolu çalışmalarına katılımı hakkında Şube Yönetim Kurulu’nu her ay düzenli olarak bilgilendirir.
$14) Şubeler yılsonunda burslular hakkında hazırladıkları raporu Genel Merkez Genel Sekreterliğine bildirmek zorundadırlar.
$15) Burs alan öğrencinin Sosyal etkinlik becerilerini kazanmaları ve kişisel yeteneklerinin ortaya çıkarılmasına aracı olması için dernek etkinliklerine ve Gençlik Kolu çalışmalarına katılması gereklidir. Burs alanların şube çalışmalarına katkılarının sağlanması, görev paylaşımlarına hazırlanmaları ve bu konularda bilgilendirilmeleri ve eğitilmeleri esastır. Buna dair katılım programları Genel Merkez Burs Komisyonu tarafından yetkili kurulların onayı alınarak yapılır.

BURSUN KESİLME HALLERİ:
Aşağıda belirtilen hallerin Burs komisyonu kanalı ile Genel Merkez veya Şube Yönetim Kurulu tarafından tespit edilmesi sonucunda burs alanlara yapılan ödeme durdurulur:
a) Dernek etkinliklerine ve Gençlik Kolu çalışmalarına geçerli mazeret dışında düzenli olarak katılım ve katkı sağlamayanların,
b) Derneğin kuruluş amacına, tüzüğüne aykırı hareket edilmesi veya okulundan verilen disiplin cezasının GYK veya Şube Yönetim Kurulunca haklı gerekçelere dayandığı anlaşılanların,
c) Atatürk ilke ve devrimlerine aykırı yaşam tarzı içinde bulunanların,
d) 9. maddede yer alan bilgilendirme belgelerinde ve başvuru formunda gerçeğe aykırı bildirimde bulunduğu anlaşılanların,
e) Devam etmekte olduğu sınıfta kalanların,
f) Kendisine burs bağlandıktan sonra, herhangi bir kurum/ kuruluşta sigortalı olarak maaş karşılığı çalışmaya başlayanların,
g) Okulundan mezun olanların bursu GYK veya Şube Yönetim Kurulu kararıyla kesilir.

Atatürkçü Düşünce Derneği Burs Yönergeleri

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.