Uzaydan Canlı Yayın

Bu gece saat gerce 02.00'da National Geographic kanalında bir ilk yaşanacak! Uluslararası Uzay İstasyonu astronotlarıyla Dünya'nın yörüngesinde 90 dakikalık bir canlı yayın yapılacak.

Dünya'nın çevresinde dolaşan ve Dünya'nın uzaydaki gözü kulağı olan Uluslararası Uzay İstasyonunda ki astronotlar Rick Mastracchio ve Koichi Wakata Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki yaşamın kamera arkasını gösterecek.

'Uzaydan Canlı Yayın' isimli 2 saatlik televizyonculuk olayı, Houston'da yer alan Görev Kontrol Merkezi ve Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan 170 ülkeye yayınlanıyor.

uzay istasyonu
Uzay İstasyonu'nun Dünya'nın yörüngesi etrafındaki 90 dakikalık yolculuğu süresince güneşin batışı ve doğumundan, şehir ışıkları ve kutup ışıkları, yıldırım ve yıldız kaymalarına kadar gezegenden görüntüler ekrana gelecek. Ayrıca mikro yer çekiminde aylarca nasıl yaşadıklarını, baş aşağı nasıl uyuduklarını, nasıl dinç kaldıklarını, hijyenlerini nasıl sağladıklarını ve herkesin en çok merak ettiği konulardan biri olan tuvaleti nasıl kullandıklarını göreceğiz. 
Live streaming video by Ustream

1 yorum:

  1. Gerçekten son zamanlarda izlediğim en güzel programdı. (program mı desem artık bilemedim :) )

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.