Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu Burs Başvurusu

Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu 1923 yılında “Türk Seyyahîn Cemiyeti” olarak kurulmuş, kamu yararına çalışan dernek statüsünde gümrük, trafik mevzuatı, uluslararası ehliyet alanlarında özel yetkileri olan bir kurumdur. Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu kurulduğu günden bugüne kadar yaptığı hizmetler ile Türkiye’de öncü bir kurum olmuştur. Türkiye turizmine, kültürüne, eğitimine, sporuna, sanatına ve yaptığı projelerle ülke geleceğine yatırım yapmaya devam etmektedir.

2013 senesinde TURİNG’in kuruluşunun 90. yılı münasebetiyle başlatılan ve 157 başarılı öğrenciye burs imkanı sağlayan çalışmamız 2014 senesi içerisinde biraz daha geliştirilmiş, burs verdiği öğrenci sayısı da 305’e çıkartılmıştır.

TURİNG öğrencilerine sadece burs vermekle yetinmeyip yeni bir vizyon kazandırmayı ve hayata her konuda hazırlayarak donanımlı bir nesil yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bu çalışmalar kapsamında kültür-sanat programları, yurtiçi ve yurtdışı gezileri, kişisel gelişime ve sanat becerisine yönelik sene içerisinde organize ettiği eğitim programları ile onları hayata hazırlamaya çalışmaktadır.

türkiye turing ve otomobil burs
Bu kapsamda bu sene üçüncü kere verilecek olan “Turing Başarı Bursları”nın başvuruları başlamıştır. Bu burs ile YÖK bünyesindeki üniversitelerin tüm bölümlerinde okuyan ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programlarındaki başarılı öğrencilerin desteklenmesi amaçlanmaktadır.

BAŞVURU BİÇİMİ VE DEĞERLENDİRME
• Burs almak isteyen yükseköğrenim öğrencilerinin Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu resmi web sayfasından (www.turing.org.tr) başvuruda bulunmaları gerekmektedir.
• Lisans eğitimi gören bursiyer adaylarından;
o Üniversiteye ilk defa yerleşenler, bölüme yerleşme puanına göre (Hazırlık, 1. Sınıf),
o Diğer sınıflar ağırlıklı not ortalamaları esas alınarak,
• Lisansüstü eğitim gören bursiyer adayları;
o Yüksek lisans ve doktora öğrencileri yönetmelikte belirtilen süre şartları esas alınarak,
değerlendirmeye tabi tutulurlar.
• Ön elemeyi geçen bursiyer adayları, mülakata çağırılırlar.
• Mülakat günü ve saati ile ilgili adaylara telefon ve mail yolu ile bildirim yapılır.
• Mülakat hakkı kazandığı halde mülakata gelmeyen aday burs başvurusundan feragat etmiş sayılacaktır.

BURS BAŞVURU FORMU amaca göre, Dernek Yönetim Kurulu ve Burs Komisyonu tarafından hazırlanır.

BAŞVURU TARİHİ
TURİNG’in resmi sitesinde yayınlandığı andan itibaren 30 Eylül 2015 tarihine kadar yapılır. Bu tarihlerin dışında yapılacak başvurular kabul edilmez.

BAŞVURU İÇİN ARANACAK ŞARTLAR

Burs verilecek öğrencilerde aranacak şartlar aşağıda sayılmıştır.

- T.C. Vatandaşı olmak,
- Maddi imkânları yetersiz olmak,
- Sabıka kaydı olmamak,
- Başarılı olmak ve okulunda disiplin cezası almamış olmak. (Öğrenciler bu durumu belgelerle kanıtlar),
- Radikal gruplar ile bağlantısı bulunmamak.

BURSUN ÖDENMESİ
Burs kazandığı kendisine duyurulan adaylara, gerekli belgeleri tamamlandıktan sonra öğretim yılı başından geçerli olarak, en geç bir ay içinde burs ödenmeye başlanacaktır. Bir öğretim döneminde Ekim-Haziran arası (9 ay) burs ödenmektedir. Diğer aylarda ödeme yapılmamaktadır.


BURSUN DEVAM ŞARTLARI VE KESİLMESİ

TURİNG bursları bir yıllık olup, Yönetmelikteki şartları taşıyanlar takip eden yıl tekrar başvurmak zorundadır.

Bursun tahsisinde Kurumun Tüzüğünde belirlenen amaca yönelik olarak öğrenim görmek ve başarılı olmak gerek koşuldur. Öğrencinin durumu ile ilgili bilgilerin eksik ve yanlış olarak verildiği Kurum tarafından yapılan araştırma sonucunda kesin olarak tespit edildiği takdirde burs Kurum tarafından kesilir.

Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu Burs Başvurusu >>

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.