Susam yağının faydaları



Diyabet
2011 yılında “Clinical Journal of Nutrition” dergisinde yayınlanan çalışmaya göre tip 2 diyabet hastalarında anti-diyabetik ilaçların etkisini geliştirdiği belirlenmiştir. 2006 yılında “Journal of Medicinal Foods” dergisinde yayınlanan diğer çalışmaya göre diyabetiklerde susam yağı tansiyonu ve kandaki glikoz miktarını düşürmektedir

Yüksek Tansiyon
2006 yılında “Yale Journal of Biological Medicine” dergisinde yayınlanan çalışmaya göre yüksek tansiyonu olan hastalarda yararlı etkileri olduğu tespit edilmiştir.

susam yağının faydalarıSağlıklı ve Güzel Bir Cilt
Kolojen sağlıklı bir cildin temel bileşenidir. Susam yağındaki çinko kolojen üretimini arttırmakta bu sayede elastik ve pürüzsüz bir cilt oluşturmaktadır. Ayrıca çinko vücuttaki yaraların onarılmasında da kullanıldığını göstermektedir.

Diş Plağı
Susam yağı Hindistan’ın geleneksel tedavilerinde ağız sağlığı için binlerce yıldır kullanılmaktadır. Şu anda yapılan klinik çalışmalar bunu doğrulamaktadır. Yapılan çalışmalara göre susam yağında bulunan kloroheksidin plakların tetiklediği diş eti iltihabını önlemekte ve plak oluşumunu sağlayan Streptekokların gelişimini engellemektedir

Damar Tıkanıklığı
Susam yağının farelerde damar tıkanıklığına neden olan lezyonların oluşumunu engellediği belirlenmiştir. Antioksidan ve iltihaplanmayı önleyici bir lignan olan sesamol susam yağında bulunmaktadır. Bu bileşik damar tıkanıklığını önlemekte ve kalp damar sağlığını geliştirmektedir.

1 yorum:

  1. Ayrıca Hint yağı da cildi yumuşatır, nemlendirir ve pürüzsüz bir cilde kavuşmanızı sağlar. Deneyebilirsiniz.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.