Türkiye Emekli Subaylar Derneği Bursu

Türkiye Emekli Subaylar Derneğinin amacı ülkemizin geleceği olan, başarılı fakat maddi olanaklardan yoksun gençlerimize imkan tanımak, eğitim ve öğrenimlerine yardımcı olmak suretiyle, ülkemize ve insanlığa yarar sağlayacak kişilikli, öncü gençler yetiştirmektir.

Vakfın verdiği burstan Türkiye genelinde, ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrenimi yapan veya bu eğitim kurumlarına girme hakkını elde  etmiş, ancak öğrenimine kendisinin veya ailesinin imkanlarıyla devam edemeyen başarılı öğrencilere karşılıksız burs'tan yararlanır.

TESUV bursundan faydalanmak isteyen öğrenciler, her yıl 15 Ağustos ile 30 Eylül tarihleri arasında TESUV Genel Merkezine başvururlar. Başvurular şahsen, posta yoluyla veya TESUD Şubeleri kanalıyla yapılabilir.

Burs için müracaat eden öğrencilerde;
a.         T.C. vatandaşı olmak,
b.         Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı olmak,
c.         Mal varlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe   ihtiyacı olmak, kazanç getiren herhangi bir işte çalışmamak,
ç         Yüksek okul (2 yıllık) ve lisans için; TESUV tarafından yıllık olarak belirlenecek olan ÖSS taban puanlarının, ara sınıflar için ise 4 üzerinden 2,5 (ya da muadili) not ortalamasının üzerinde başarı göstermek,
d.         Yüksek Lisans için; yeni öğrencilerin TESUV tarafından yıllık olarak belirlenecek “ALES” taban puanlarının ve 4 üzerinden 2,5 (ya da muadili) lisans mezuniyet not ortalamasının, ara sınıflar için ise 4 üzerinden 2,5 (ya da muadili) not ortalamasının üzerinde başarı göstermek,
e.         Lisans ve önlisans öğrencileri için ÖSS ve yüksek lisans öğrencileri için ALES sınavında TESUV Yönetim Kurulu tarafından her yıl belirlenen puanların üzerinde başarı göstermiş olmak şartları aranır.  

Sonuçlar hak sahiplerine tebliğ edilir  ve  ayrıca TESUD WEB Sitesinde yayımlanır. Yılda dokuz ay burs verilir (Temmuz-Ağustos-Eylül aylarında burs verilmez). Burs verme 01 Ekim’de başlar, 01 Haziran’da sona erer.

Başvuruda gönderilecek belgeler:
a.         TESUV Burs Başvuru Formu (EK-A) ile Aday Bilgi Formu (EK-B), Öğrenci velisi ile ilgili belgeler (EK-C), (BELGELER BU BAĞLANTIYI TIKLAYARAK İNDİRECEĞİNİZ DOKÜMANIN EN ARKASINDADIR)
b.         İlk kayıt olanlar için lise mezuniyet derecesi beyanı,
c.         Okul idaresinden alınacak öğrenci belgesi,
ç.         Nüfus Cüzdanı fotokopisi,
d.         İki adet vesikalık fotoğraf,
e.         İkametgah belgesi,
f.         Vukuatlı Nüfus Kaydı Örneği,                  
g.         Aile çalışanlarının maaş bordrosu (Emeklilerde SGK’ndan alınacak maaş belgesi),
ğ.         Ailesinin oturduğu ev kira ise kira kontratı fotokopisi,
h.         Ailenin son üç aylık elektrik ve telefon faturaları,
i.          Adli Sicil Kaydı.

Adres: Selanik Cad. Birlik Apt. Nu : 34 / 3 06650 Kızılay - ANKARA

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.