Anadolu Vakfı Bursu

1979 yılından beri faaliyet gösteren Anadolu Vakfı, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, akademik olarak başarılı ve yetenekli, aynı zamanda maddi imkanı yetersiz olan Üniversite öğrencilerine karşılıksız burs vermektedir. Bursiyerlerin maddi olarak desteğe ihtiyaç duyması ve başarılı olmalarının yanı sıra disiplin cezası almamaları gereklidir. Burs ödemeleri aylık yapılacak olup 9 aylık süreç, Ocak-Haziran ve Ekim-Aralık dönemlerini kapsayacaktır. Bu kapsamda Eylül ayı içinde 2014-2015 öğretim yılı için geri ödemesiz burs başvurusu alınacaktır.
Burs başvuruları her yıl 01 Eylül – 30 Eylül tarihleri arasında Anadolu Vakfı’nın internet sitesi olan www.anadoluvakfi.org.tr adresinden form doldurmak sureti ile online olarak yapılır.
Başvuruda bulunacak olan adayların form doldurabilmeleri için öncelikle sisteme üye olmaları gerekmektedir.

Burs Başvuru
Ad - Soyad, TC Kimlik Numarası ve E-posta adresleri ile sisteme üye olduklarında kendilerine e-posta yolu ile gönderilen şifreyi kullanarak sisteme giriş yaparlar ve burs formunu eksiksiz doldurarak başvuru işlemini tamamlarlar.
Başvuru tamamlandığında sistem otomatik olarak bursiyer adayına “Başvurunuz başarı ile gerçekleşmiştir” mesajını ve sürecin devamı hakkında kısa bilgi verir.
anadolu vakfı burs
Adaylar başvuru formlarına, başvuru süresince ulaşabilirler ve bu süre zarfında gerek duydukları taktirde bilgilerinde güncelleme yapabilirler.
Burs başvuru süresi sona erdiğinde adaylar bilgilerinde herhangi bir değişiklik yapamazlar.
Sistem, Üniversite Giriş Yerleşme Puan Başarı sırasına göre başvuru yapmış olan tüm adayları elektronik olarak sıralar.

Mevcut listeden yine başarı sırasına göre elektronik olarak meslek dalı kontenjanlarına bursiyer adayları yerleştirilir. Kontenjan Listeleri, Burs Komitesine sunularak adaylar maddi desteğe duydukları ihtiyaç açısından değerlendirilirler.
Önce “başarı” kritine göre elektronik olarak oluşturulan liste Burs Komitesi’nde “ihtiyaç” kriterine göre de değerlendirildikten sonra son şeklini almış olur.

İlgili burs kontenjanına giren bursiyer adaylarına bilgilendirme maili gönderilir ve bursiyer adayları bu mail ile süreç hakkında bilgilendirilerek kendilerinden aşağıda sıralanan belgeler talep edilir:

  • Nüfus Cüzdan fotokopisi
  • Nüfus Kayıt örneği (Nüfus Müdürlüğünden)
  • İkametgah belgesi
  • Cumhuriyet Savcılığı’ndan sabıka kaydı belgesi
Gelir beyanı ile ilgili olarak
Çalışan ebeveynlerin ayrı ayrı maaşlarını gösteren işyerinden onaylı bordro / bordrolar,
Ebeveynlerin serbest meslek sahibi, esnaf veya çiftçi olması halinde vergi levhası / levhaları
Emekliler için aylıklarını aldıkları sosyal güvenlik kurumundan onaylı maaşlarını gösterir belge,
Muafiyete tabi çiftçiler için muhtardan onaylı belge

  • Ailenin oturduğu ev kira ise kira kontratı
  • Öğrenci belgesi

Bursiyer adayları istenilen belgelerin tamamını bir seferde belirlenmiş olan tarihe kadar Anadolu Vakfı’na posta ile göndermek ile yükümlüdür. Belgeleri eksik gelen başvurular işleme alınmaz ve öngörülen sürede belgelerin tamamı Anadolu Vakfı’na ulaşmadığı takdirde bursiyer adaylığından çıkarılır.

Bursiyer adaylarının belgeleri başvurularındaki beyanları ile karşılaştırılır. Değerlendirmeye esas oluşturan beyana aykırı bilgiler incelenir ve gerekli görülen durumlarda aday süreç dışına çıkartılır ve burs verilmez. Sonuçlar, Anadolu Vakfının internet sitesinde duyurulur.

Anadolu Vakfı Burs Başvurusu için Tıkla !

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.