Yüzdeki İstenmeyen Tüylere Mısır Unu Maskesi



Yüzümüzdeki istenmeyen tüyler her zaman rahatsız edici olmuştur. Genellikle hormonal bozukluktan dolayı çıkan bu tüyler hormonların normalden çok salgılanmasıyla daha fazla ve istenmeyen bölgelerde çıkmasına neden olur. Bazı ilaçlar da yan etki olarak tüylerin daha hızlı çıkma ihtimalini arttırmaktadır.
İstenmeyen tüylerin en rahatsız edeni ise yüzde çıkan tüylerdir. Yüzdeki tüylerden evde hazırlayacağınız doğal maskelerle kısa zamanda ve kolay yolla kurtulabiilirsiniz. Düzenli bir şekilde uyguladığınız zaman tüylerden kısa zamanda tamamen kurtulduğunuzu göreceksiniz.

İstenmeyen tüylerin çıkma sebepleri nelerdir?

– İstenmeyen tüylerin çıkma nedenlerinden birisi genetik olmasıdır. İstenmeyen tüylerin çıkmasında ki en büyük ihtimal kalıtsal olmasıdır.
– Bazı etnik kökenli kadınlarda bu tüylerin çıkması daha çok görülmektedir.
– Aşırı stres yapan kadınların da vücutlarında hormonal değişiklikler olmaktadır. Bu değişikliklerin sonucunda istenmeyen tüylerin artışı görülmektedir.
– Kadınların menopoz dönemlerinde erkeklik hormonu salgısında artış olmaktadır. Bu da istenmeyen tüylerin artmasında önemli rol oynar.

YÜZDEKİ TÜYLER İÇİN MASKE YAPILIŞI;

Bir adet yumurta beyazı
Bir çay kaşığı mısır unu
Bir çay kaşığı toz şeker

Uygulanışı:

Bir kaba tüm malzemeleri koyun ve karıştırın. Maskeyi yüzünüze sürün ve kurumasını bekleyin. Kuruyan maskeyi cildinizi tahriş etmeden ılık su yardımıyla yüzünüzden çıkarın.
Haftada dört kere uygulayabileceğiniz bu maskeyi düzenli kullandığınızda tüylerinizden tamamen kurtulabilirsiniz.


Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.