Göz Altı Morluklarına Patates ve Nane Maskesi




Uykusuzluk, yorgunluk ve stres gibi faktörlere bağlı olarak göz altında morluklar oluşabiliyor. Tedavi için yapımı oldukça basit ve pratik olan nane – patates maskesini uygulayabilirsiniz.

 – Doğal bir cilt aydınlatıcı, damarları sıkılaştırıcı etkiye sahip olan patates ve kan dolaşımının artmasını sağlayan nane birlikte kullanıldığında göz altı morluklarını azaltıcı özelliğe sahip oluyor. Soğuk suyla gözleri yıkamak, çay banyosu yapmak gibi herkesin bildiği yöntemlerin haricinde göz altı morluklarını geçirmek için bir de patates ve nane maskesini deneyebilirsiniz.

Malzemeler:

– 1 adet Küçük boy Patates
– Taze nane (5 – 6 Yaprak)
– Blender

Nasıl Yapılır:

Patatesi temizleyerek küçük dilimler halinde blender’ınıza alın ve içine naneleri de ilave ederek püre haline getirin. Hazırladığınız bu püreyi sırtüstü uzanıp göz altınıza uygulayabilirsiniz. Dilerseniz, bu karışımı 5-10 dakika kadar buzlukta beklettikten sonra göz altlarınıza sürebilirsiniz. Bu şekilde, soğuk etkisi ile göz altı şişliklerini de dağıtabilirsiniz. Uyguladığınız maskeyi 10-15 dakika kadar gözlerinizde bekletip, durulayabilirsiniz. Bu maskeyi ihtiyaç durumunuza göre devamlı uygulayabilirsiniz.


Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.