Derinlemesine Yüz Temizliği Nasıl Yapılır

Yüzümüzü her gün ya da günde 10 kere bile sadece suyla yıkamak, derinlemesine bir yüz temizliği sağlamaz. Yüzümüzü iyice temizlemek ve cildimizi gözeneklerde oluşan kirlerden  arındırmak istiyorsak, sadece suyla temizlemek yerine, cildimizin alt tabaklarını da temizlemekte etkili olan ürünler kullanmalıyız.

Derinlemesine Yüz Temizliğini Nasıl Yapmalıyız ?

Arındırıcı ürünler, minik tanelerden oluşturulmuş, jel kıvamında hazırlanmış ürünlerdir. Cildimizdeki ölü tabakayı temizlemenin en iyi yöntemi, arındırıcı ürünleri cilt temizliği yaparken kullanmaktır.
  • Cilt temizliği için öncelikle arındırıcı ürünlerden bir tanesini belirleyerek işe başlamalıyız.
  • Cildimize arındırıcı jeli uygulamadan önce, cildimizdeki gözeneklerin açılmasını sağlamalıyız.
  • Gözenekleri açmak için yüzümüzü 5 dakika kadar buhara tutabiliriz, cildimizi buhara tutamıyorsak, ılık su ile biraz yıkayabiliriz. Böylece cildimizdeki gözenekler temizlik öncesinde istediğimiz şekilde açılacaktır.

  • Arındırıcı jel avuç içine alınıp ıslatılır. Sonra gözlerin çevresi dışında, yüzün her yerine dairesel hareketlerle yayılır. 
  • Temizlenmesi zor olan burun bölgesine, çene bölgesine ve alın bölgesine özellikle yoğun bir şekilde uygulanır. 
  • 5 dakika sonra yüz bol suyla yıkanır. 
  • Son olarak tonik uygulanarak yüz temizliği sonlandırılır. 
Yüz temizliğinde uygulayabileceğiniz bir maske tarifi vermek istiyorum sizlere. Bu maskeyi uygulayarak, yüzünüzü derinlemesine temizleyip, yenilik ve canlılık kazandırabilirsiniz.

Derinlemesine Yüz Temizliği İçin Maske

2 çay kaşığı bal
1 yemek kaşığı yağsız nemlendirici

Hazırlanışı ve Uygulanışı:

Balı ve nemlendirici kremi bir kasenin içerisinde iyice birbirine yedirerek karıştıralım. Dairesel hareketler yaparak göz çevresi hariç, karışımı yüzümüzün her yerine sürelim.

Maskeyi yüzümüzde 10 dakika bekletip daha sonra ılık su ile yıkayalım. Yenileyici ve canlandırıcı maske cildimize derinlemesine bir temizlik sağlayacaktır.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.