Bebeksi Bir Cilt İçin 8 Öneri

Ne demişler; “En güzel giysiniz cildinizdir” bayanlar… Yaş ilerledikçe yorulan ve yıpranan cildinizi her zaman genç kalması için yapmanız gerekenler var. Bilmeniz gereken ilk şey, tonlarca para verip cildinize uyguladığınız bakım ürünleri tek başlarına maalesef bir işe yaramıyor. İşte bebeksi güzelliğinizi ön plana çıkaracak uzman tavsiyeleri…
  1. Aşırı soğuk ya da aşırı sıcak ortamlarda cildiniz nemini kaybeder. Sonuç olarak kuru, pul pul dökülen bir ciltle karşılaşırsınız. Yaz kış demeden koruyucu krem kullanmayı alışkanlık haline getirmelisiniz.
  2. Sık sık yüzünüze parmak uçlarınızla, nazik bir şekilde masaj yapın. Bu şekilde kan dolaşımı hızlanacak ve daha sağlıklı bir görünüme kavuşucaktır.
  3. Yatak odanıza hava nemlendirici koymanız, geceleri cildinizin nem kaybetmesini önleyecektir. Eğer hava nemlendiriciniz yoksa, radyatörünüzün üzerine ıslak bir havluda koyabilirsiniz.
  4. Aşırı yağlı ya da tatlı tüketmekten mümkün olduğunca kaçınmalısınız. Bu tip beslenme şekli sadece vücudunuzda yağlanmaya neden olmaz, aynı zamanda cildinizin sağlıksız durmasına yol açar.
  5. Uyku düzeni en önemli faktörlerden biridir. En az 7 saat uyumaya özen gösterin.
  6. Makyajla uyumaktan vazgeçmelisiniz. Geceleri cildinizin ihtiyacı olan oksijeni alması için cildinizi derinlemesine temizlemeniz lazım.
  7. Bol bol su tüketin. Su tüketiminiz çok fazla değilse, istediğiniz kadar bakım kürleri uygulayın yine de istediğiniz sonuca ulaşamazsınız.
  8. Stresin etki ettiği ilk noktalardan biri cildinizdir. Kendinizi mümkün olduğunca sakin tutmaya çalışın

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.