Evde Doğal Saç Bakım Kremi Nasıl Yapılır ?

Evde doğal saç bakımı bitkisel, doğal ürünlerle yapıldığı için daha sağlıklı sonuçlar verir ve daha az olumsuz etkenlere sebep olur. Uygulanan doğal saç bakımı sayesinde saçlar belli bir süre sonra sağlıklı ve parlak haline kavuşur. Doğal saç bakımında en çok tercih edilen maddeler  zeytinyağı, bal, bademyağı, yumurta ve çeşitli meyvelerdir.

Bal ile Yapılabilecek Doğal Saç Bakım Kremi
     Bal çok iyi bir nemlendirici olması sebebiyle saçlara harika bir görünüm, sağlık ve yumuşaklık katar. Bu nedenle saç bakımında en çok tercih edilen doğal maddedir. Saç derisindeki tahriş ve pullanma için ideal bir kepek önleyici ve cilt dostudur.

Bal İle Evde Yapılabilecek Bakım Kremi

1/2 fincan balı 1/4 fincan saf zeytinyağı ile karıştırın. Saçlarınız normal kuruluktaysa yalnızca 1 yemek kaşığı yağ katın. Karışımı saçlarınıza sürdükten sonra başınıza bir bone takıp yarım saat bekleyin. Saçlarınız şampuanla yıkadıktan sonra durulayın. Kuru saçlarınızın canlanıp parladığını göreceksiniz.

Saçlarınızı Parlatan Bal Maskesi
     4 su bardağı sıcak suyun içinde 1 çay kaşığı bal katılarak eritilir. Daha sonra yıkanmış ve temiz saçlara elde edilen karışım saç diplerine değdirmeden saç tellerine masaj yaparak yedirilir. Sonrasında ise durulamadan saçlar kurutulur. Bu maske saçlara doğal bir parlaklık katar.

Bal ile Saç Bakım Kremi Nasıl Yapılır?
bal ile saç bakım kremi     Yarım çay bardağı balın içine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı eklenip karıştırılır. Elde edilen karışım saçlara masaj yapılarak sürülür ve saçlar bir bone ya da havlu ile sarılıp 40-45 dakika bu şekilde bekletilir. Daha sonra saçlar ılık su ile yıkanıp durulanır. Bu maske saça canlılık katacaktır.


Yumurta ile Saç Bakımı Nasıl Yapılır?
     Yumurta içeriğindeki proteinler ile saçarlı parlatıcı, onarıcı ve yumuşatıcı etkiler gösterir. Bu nedenler en çok tercih edilen saç bakım ürünleri arasında yer alır.
     Yumurta ile yapılabilecek en kolay ve en doğal maske şu şekildedir. Bir kâseye 2 yumurta kırıp 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı eklenerek güzelce karıştırılır. Elde edilen karışım saç tellerine ve saç derisine sürülerek yarım saat bu şekilde bekletilir ve ılık su ile yıkayarak temizlenir. Bu saçlara doğal bir parlaklık ve yumuşaklık katacaktır.


Diğer Doğal Saç Bakım Yöntemleri
      Bademyağı, hindistancevizi yağı ve zeytinyağı da doğal saç bakımı yaparken Rahatlıkla kullanabileceğiniz doğal ürünlerdir. Kullanılan bu yağlar saç derisine daha fazla oksijen gitmesini sağladıkları gibi bu maddeler ayrıca saçlarınıza yumuşaklık ve parlaklık katacaktır.
      Bu maskeleri uygularken saçlarınıza ve saç derinize masaj yaparak uygulamayı ve uygulama sonrasında bu şekilde 30-40 dakika beklemeyi unutmayın.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.