Sivilce İzlerinden Kurtulmanın Yolları

Günümüzde genç, yaşlı bir çok insan sivilce ve sivilce izlerinden oldukça şikayetçidir.
  • Sivilceler yanlış beslenmeden etkilenir. Ciltteki gözenekler tıkalı olduğunda bununla beraber yağ bezleri fazla yağ ürettiğinde sivilce oluşur. Yağlı,asitli yiyeceklerden mümkün olduğunca uzak durmalısınız. 
  • Sivilceleri sıkmak iyi değildir ve daha çok leke oluşumuna yol açar. 
  • Güneşin sivilceye iyi geldiği söylenir ama bu ıspatlanmış bir şey değildir aksine bir çok sivilce ve leke ilacı hassasiyeti arttırır bu nedenle güneşten uzak durmak ve 50-60 faktörlü koruyucu kremler kullanılmalı.
  • Cildin esnekliğini ve nemini kaybetmemesi için bol bol su içmek gerekir. 2 veya 3 günde bir yapılan kil maskeleri de yağı dengeler ve sivilce oluşumunu engeller.
sivilce izlerine kesin çözüm

Elma Sirkesi : Elma sirkesi leke tedavisinde oldukça etkili bir yöntemdir. İçerdiği asitler sayesinde yağ tıkanıklarını,ölü dokuyu ve ölü deriyi cilde zarar vermeden soyar. İçerdiği A,C,E,P,B2,B6 vitaminleri ciltteki hücreleri onarır yumuşatır ve lekelerin gitmesinde yardımcı olur.

Limon Suyu : Limonda sirke gibi bünyesinde bulundurduğu C vitamini ve içerdiği asitler sayesinde sivilce oluşumu engeller,lekeleri giderir ve mikrop kırar.

Sivilce İzlerine Kesin Çözüm, Sivilce İzlerine İyi Gelen Maskeler

Sivilce İzlerinden Kurtulmak için Maske 1 : 1 çorba kaşığı yoğurt,1 tatlı kaşığı kabartma tozu. Malzemeleri iyice karıştırın ve cildinize sürün yarım saat kadar bekletip yıkayın. Düzenli olarak haftada 1 kez uygulayın. Zamanla lekelerin açıldığını göreceksiniz.
sivilce izlerinden kurtulmak
Sivilce İzlerinden Kurtulmak için Maske 2 : 1 tatlı kaşığı yoğurt,çeyrek limon suyu nu karıştırın ve cildinize sürün 20 dakika bekletin.Ardından maydanozu blendırdan geçirin ve suyunu yüzünüze sürün ve 15 dakika bekletin.

Sivilce İzlerinden Kurtulmak için Maske 3 : 1 adet yumurta kabuğu,1 tatlı kaşığı kabartma tozu. ikisini de blendırdan geçirin ve sıcak ortamda terleyerek lekelerin üzerine sürün.Haftada bir gün 15 dakika uygulayın.ovarak çıkarın.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.