Kolanın Zararları

Günümüzde 7'den yetmişe bir çok kişinin sık tükettiği gazlı içeceklerden biride kuşkusuz ki koladır. Bir çok zararı bulunmasına rağmen vazgeçemediğimiz içecektir.

Kolanın Zararları Nelerdir ve Vücuda etkisi


Kolanın Kemiklere zararları

Koladaki fosfat miktarı o kadar yüksek ki düzenli olarak kola içen birisinin ilerleyen yaşlarda kemik erimesine yakalanmaması adeta mucize olur.


Kolanın Beyin'e Zararları

Kola, beynin dopamin salgılamasını arttırıyor. Bu da kokain kullanmakla benzer etkilere yol açıyor. Aynı zamanda kola depresyona sebep oluyor ve uzun vadede beyin fonksiyonlarına zarar veriyor.


Kolanın Dişlere zararı

Kolanın içindeki asit dişleri çürütüyor ve ağız kokusuna sebep oluyor.
coca cola

Kolanın Kalp üzerindeki etkisi

Kolanın içinde bol miktarda bulunan mısır şurubu sadece diyabete yol açmıyor.Aynı zamanda kalp krizi riskini de yükseltiyor.


Kolanın Akciğere etkisi

Kola ve gazlı içeceklerde bulunan sodyum benzoat astıma davetiye çıkaran bir numaralı madde.Bu madde aynı zamanda egzama oluşumunu da tetikliyor.


Kolanın Mideye zararları

Asit miktarı midenin kendi enzimlerini salgılamasını önlüyor.Bu durum gastrit,ülser ve mide delinmesine kadar gidebiliyor.


Kolanın Böbreğe zararları

Kolanın içindeki bol miktarda fosforik asit böbrek taşı yapıyor ve böbrek yetmezliğine neden oluyor.


Kolanın Karaciğere etkileri

Kola içtikten 20 dakika içinde vücutta olması gerekenden 7 kat fazla insülin salgılanıyor.Kolanın içindeki diğer maddeler insanın şeker komasına girmesini engelliyor ama diyabet kaçınılmaz hale geliyor.


Kolanın Bağırsağa etkileri

Mide ile aynı etkiyi oluşturuyor.Bağırsak iltihabı ve kolon kanseri riski çok yükseliyor.


Kolanın Üreme üzerindeki etkisi

Kutu ve plastik şişelerin içinde bisefanol A maddesi bulunuyor.Bu madde östrejon hormonlarını harekete geçiriyor.Erkeklerde sperm sayısını azaltırken,kadınlarda meme kanseri riskini yükseltiyor.

kolanın zararı


Ayrıca Kolanın 60 dakikada vücutta gösterdiği etkileri aşağıda görebilirsiniz;


  • İlk 10 dakikada: Kanınıza hemen 10 çay kaşığı kadar şeker girer. Bu normal günlük dozun 100 katı kadardır. Bulantınızın olmamasının nedeni içinde bulunan 'fosforik asiddir'.


  • İlk 20 dakikada: Kan şekeriniz aşırı şekilde yükselir.Bunun sonucu pankreasınızda aşırı derecede insülin salgılanır ve kan şekerinin fazlası karaciğerde yağ olarak depolanmaya başlar.


  •  40 dakika içinde: Kafeinin tamamı dolaşıma girmiş olur. Kan basıncı yükselir, karaciğerden daha fazla şeker yapılarak kana geçer ve kan şekeri tekrar yükselir.


  • 45 dakika içinde: Beyinde dopamin yapımı artar, mutluluk hissi başlar (eroinin etkisine benzer bir etki meydana gelir.)


  • 60 dakika içinde: Ani açlık hissi oluşur.


  • Tekrar kolaya ve tatlılara saldırırsınız.


  • Bu kısır döngü devam ettiği süre karaciğer ve göbek yağlanması artar, vücudun tüm hücrelerinde leptin ve insülin direnci gelişir.


  • Şişmanlık hastalığını başlatmıştır ve bütün dejeneratif hastalıkların nedenidir.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.