Ağrı Kesiciler Bağımlılık Yapar mı ?

Evet, üstelik oldukça yüksek seviyeden bağımlılığa sebep oluyor.

Aslında tüm ilaçları faydalı hale getiren şey kullanım dozudur. Kronik ağrıları dindirmek için kullanılan ağrı kesici ilaçların uyuşturucu etkisi oluşturmaları nedeniyle yüksek derecede bağımlılık yaptığı biliniyor. Özellikle son yıllarda ağrı kesici kullanımının artması ve birçoğunun reçetesiz satılıyor olması, doz aşımı durumunun sıklıkla yaşanmasına sebep oluyor.

Amerika Birleşik Devletleri Hastanesi Kontrol ve Koruma Merkezi'nin yaptığı araştırmalara göre, birçoğu uyuşturucu etkisine sahip olan ağrı kesicilerin, yüksek derecede bağımlılık yaptığı vurgulandı. Üstelik son 10 yıl içerisinde uyuşturucu etkisi olan ağrı kesicilerden kaynaklanan ölümlerin 3 kat arttığı da söyleniyor. İki yıl boyunca ayda ortalama 20 kez ve üzerinde ağrı kesici tüketen biri bağımlı sayılıyor.
ağrı kesiciler bağımlılık yapar mı
Kronik ağrı sorunu olan kişilerin mutlaka tıbbi destek almaları gerek. Çünkü ağrı kesiciye bağımlı hale gelindiğinde mide ve bağırsaklarda bazen ölümcül kanamalara sebep olan doku hasarları oluşmaya, böbrek yetmezliği görülmeye başlanıyor.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.