Sabahları Ağız Kokusu Neden Olur ?


Günlük yaşamda bir çok insan ağız kokusundan şikayetçi olmuştur.Ağız kokusu sosyal hayatta insanların başına gelebilecek en büyük sorunların başında gelmektedir.  Özellikle sabahları işe,okula yetişmek için aceleyle evlerinden çıkanlar sabah uyandıktan sonraki rahatsız edici boyutlara gelen bu ağız kokusundan oldukça nefret ediyolar olsa gerek. Öncelikle ağız kokusunun ana sebeplerinden bahsedelim.


Ağız kokusunun bilimsel olarak 3 nedeni vardır


  • İlk olarak ağız kokusunun asıl nedenlerinden birincisi keton cisimlerinin parçalanmasından dolayı ortaya çıkmaktadır. Bu tür oluşumlar aslında şeker hastalığının bir habercisidir. 
  • İkinci olarak ağız kokusuna neden olan faktör diş çürükleridir. 
  • Son olarak ağız kokusuna neden olan faaliyet ise yenilen yiyeceklerin ağızda kalması bu yiyeceklerin temizlenmemesidir.

ağız sağlığı

Sabahları Ağız Kokusu Nedenleri 


Gün içinde yaptığımız faaliyetler sonucu ağız kokusu minimum seviyeye gelmektedir. Uyku halinde ise bu tür faaliyetlerin hiç birini yapamadığımız için, gece boyunca tükürük salgısı azalır ve ağzımızın içindeki bakteriler çoğalırlar ve etkinlikleri sonucu ortaya çıkan gaz da ağız kokusuna neden olur. Bakteriler de onları kullanır ve çürütür. Böylece sabahları ağzınız kötü kokabilir.


Sabahları Ağız Kokusunu Önlemek - Ağız Kokusunu Giderme


Şekersiz sakız çiğnemek tükürük salgınızı artırarak ağız temizliğinize yardımcı olur. Nane şekerleri ve tatlı sakızlar genellikle işe yaramaz ve durumu daha da kötüleştirir. Ancak xylitol içeren sakızlar da bu konuda size yardımcı olabilir.Bu tür kokulardan korunmanın aslında bir çok yolu vardır en etkili sonucu almak için ise bireylerin uyumadan önce dişlerini fırçalamasın da yatmaktadır.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.