Eriğin Faydaları

Erik,günümüzde bir çok kişi tarafından tüketilmekte ve sevilmekte olan bir meyvedir. Peki, eriğin faydalarının neler olduğunu hiç düşündünüz mü? Öyle ki; meyveler arasında en çok sevilen ve tüketilen meyve olan erik, bir çok açıdan insanların sağlığı açısından yararlara sahip durumdadır.

Eriğin en temel faydaları insanların vücudu içerisinde ki temel organlara olmaktadır. Öyle ki; hemen her türlü önemli organlar için eriğin sayısız faydası bulunmaktadır. Peki; eriğin faydaları tam olarak nelerdir?

eriğin faydaları


Eriğin Faydaları Nelerdir


1 ) Erik, temel olarak akciğer ve kalp için sindirim açısından oldukça yarar sağlar ve bu nedenle; bu tür hastalıklara sahip olan kişilerin fazla miktarda erik tüketmesi uygun olmaktadır.

2 ) A, C ve B grubu vitaminleri ile potasyum, magnezyum, fosfor ve demir mineralleri açısından zengin bir meyvedir.İnsanlara oldukça yarar sağlamaktadır, bu nedenle; bu vitaminler açısından vücudu eksik olan kişiler bol bol erik tüketebilir,

3 ) Östrojen seviyesini dengelediği için özellikle Menopoz dönemindeki kadınlar için faydalıdır.Düzensiz adet görmekte olan kadınlar içinde faydalı olan erik, adet düzeni konusunda size oldukça yarar sağlayabilir,

4 )  Erik sindirim sistemine de faydalıdır.İştah açıcıdır. Hazmı kolaylaştırır.Kabızlık ve benzeri problemlerde de erik oldukça faydalı olmaktadır.

5 ) Erik vücuda güç ve enerji verir. Beden ve zihin yorgunluğunu giderir. Sinirleri sakinleştirir. Kansızlığa iyi gelir.


Yukarı da yer alan temel yararlar, eriğin genel olarak bilinen faydaları olmaktadır. Bunun dışında da bir çok faydası bulunan erik, eğer mevsiminde ve organik bir biçimde tüketilir ise sizlere fazlası ile yarar sağlayacaktır.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.